Smala tjejer= inget killar vill ha?

Nu hade Jag tänkt ta upp det här ämnet om samhällets ideal kroppsmässigt.
Innan idag när jag gick in på Kenzas blogg så såg jag att hon tagit upp ett bra ämne på sin blogg. Hon skrev att hon hade varit inne på Stina-lees blogg och att hon hade skrivit om "hur riktiga kvinnor ser ut & vad männen vill ha". Det diskuterades på bloggarna om hur mycket vi naturligt smala tjejer egentligen får står ut med, pga många tycker vi är för smala, och dömer oss direkt och tror att vi är värsta anorexiabarnet. Det är sant, så mår man skit av att få höra hur himla smal man är, och att andra undrar om man får ngn mat hemma.
Jag själv är naturligt smal och har långa ben. Jag har alltid varit sån, och har inte kunnat påverka det på något sätt. Endå får man ofta höra "fan vad smal du e" och detta bryter verkligen ner självförtroendet. Egentligen är jag ganska nöjd med mej själv, men pga att jag påminns hela tiden hur smal man e, så börjar man undra, ser man verkligen anorextisk ut ..
Jag tycker inte det, och jag är glad att jag har många kompisar som accepterar mej för den jag är och hakar inte ner på en. Jag är samtidigt glad över att jag kan äta hur mkt och vad som helst utan att öka ett kg på vågen, men jag vet, det kommer med åldern sedan att man går upp, så jag försöker enjoya detta sålänge jag kan =)
Men när man hör folk säga " Killar vill ha ngt att ta i" eller "en riktigt kvinna har former" så börjar man tro på det direkt och sen vägs självförtroendet sakta ned. Detta gör mej så förbannad.. ALLA ser olika ut, det finns - tjocka, smala, korta, långa, spinkiga, överviktiga..... Men folk verkar inte fatta det. Jag är så jävla trött på detta, och undrar när detta hela ska ta slut. Men jag tror att det är inviduellt vad killar gillar bäst. Vissa gillar smala tjejer och vissa lite fylligare.

Ja detta var min formurlering på detta, läs mer om detta på Kenzas.se och Stinalee.se andra smala snygga tjejer, precis som jag och många andra :)


Vackra Stinalee

Kommentarer
Postat av: Ronja

Jättebra skrivet Sara. Håller verkligen om det du skriver. Det är verkligen så och det är skrämmande.

/ Ronja

2009-01-23 @ 12:11:47
URL: http://www.nogg.se/walkingonsunshine
Postat av: MOA

Hejsan. Mitt namn är Moa och jag är fjorton år, jag skriver om mitt liv som fjorton åring, om min vardag och min skolas nedläggning.Jag skriver också mycket om musik, filmer och böcker. Jag älskar bandet Simple Plan och tvserierna Desperate Housewifes, One tree hill och Andra Avenyn.Skulle verkligen uppskatta om du ville följa mitt liv genom att läsa min blogg (;

Ha en bra dag! Bye

2009-01-23 @ 21:34:40
URL: http://thereandthen.blogg.se/
Postat av: frida

Jag håller med dig i det du har skrivit.

Man måste kunna skilja på naturligsmalhet och de som har anorexia/bullemi!

2009-01-25 @ 16:13:11
URL: http://frridajohansson.blogg.se/
Postat av: louise

eller hur, alla ser olika ut, så är det bara. Man borde bli älskad för den man är!

kram=)

2009-01-25 @ 21:29:43
URL: http://lojsss.blogg.se/
Postat av: Anonym

hon är vacker!!

2009-01-26 @ 19:13:47
URL: http://tanzanit.blogg.se/
Postat av: Johanna

bra sagt tjejen, jag tycker precis lika dant.

2009-01-26 @ 20:58:43
URL: http://jowhanas.blogg.se/
Postat av: Anna-Viktoria

Skrev ett inlägg igår om hur "fel" det är enligt allmänheten att tycka om att vara smal.

Jag har alltid varit naturligt smal och gillar det, varför ska jag då inte få säga att jag gillar min kropp medans det är helt okej för en överviktig tjej att säga samma sak...

Man måste som tjej i dagens samhälle klanka ner på sig själv för att inte bli sedd som "bitchig" och "överstittande". Sorgligt...

2009-01-29 @ 15:33:29
URL: http://annaviktoria.blogg.se/
Postat av: aqve & conne

du har så rätt! både jag och aqve är naturligt smala och jag (conne) får ofta höra av min sjuksyster(!) att jag är fööör smal och att jag är så underviktig och hon frågar om jag verkligen äter. sånt gör en bara förbannad!bra inlägg du har skrivit:)

2009-01-29 @ 17:48:00
URL: http://aqveochconne.blogg.se/
Postat av: Freja

Bra skrivet!! :)

2009-01-29 @ 19:29:21
URL: http://collianders.blogg.se/
Postat av: Louise

Alla ser ju olika ut.

Det är det som gör livet så underbart. Vissa ha former & vissa har inte det.

Men det är inget fult med detta. Är man nöjd med sig själv, så syns det. Det är det som gör en vacker. :)Puss!

2009-01-30 @ 13:40:59
URL: http://lowice.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0